Kloktijdensysteem

Bij ATC werken we met een kloktijdensysteem, zodat iedereen een gelijke kans heeft om zijn of haar partijtje te spelen. Bij ATC speelt men altijd minstens een heel uur (sta je te enkelen, dan misstaat het natuurlijk niet om de wachtenden uit te nodigen om te gaan dubbelen). 

Het werkt als volgt: Aan het informatiebord hangen drie klokken voorzien van een baannummer. Bij aanvang stel je de klok in op de tijd waarop je begint. De spelers schuiven hun pasje in de houders onder de betreffende klok. 

Als er wachtenden zijn bedraagt de speeltijd een uur (inclusief vegen!). Komt er niemand anders dan mag je doorspelen, de klok mag echter niet meer verzet worden! Komen er anderen, dan moet je als er al meer dan een uur gespeeld is, de baan meteen gaan slepen en/of vegen en overdragen aan de nieuwkomers. Je moet de klok altijd instellen ook al ben je op dat moment alleen. 

Op baan 3 hebben pupillen (t/m 13 jaar) van maandag t/m vrijdag tot 18.00 uur voorrang op senioren en junioren. Op baan 1 en 2 gelden op deze tijden voor allen gelijke rechten. Na 18.00 uur hebben senioren op alle banen voorrang op junioren en pupillen. Zaterdags en zondags heeft iedereen gelijke rechten op een baan. 

Het bestuur c.q. de onderhoudscommissie kan af en toe genoodzaakt zijn de banen te sluiten voor groot onderhoud, hiervoor graag je begrip. Wellicht kun je, als je toch tijd over hebt even helpen en is het mogelijk om dan alsnog te tennissen. We zullen proberen het onderhoud tijdig kenbaar te maken.

Voor vragen of meer informatie: info@aduardertennisclub.nl