Nieuwe invalmogelijkheden voorjaarscompetitie

Bericht van Wiert, onze competitieleider (18-12-2017):

Beste competitiespelers,

Het heeft even geduurd, maar sinds 17 december heeft de KNLTB een nieuw systeem “in de lucht gebracht” met de originele naam “Racket”. Via dit systeem moeten de competitieteams worden opgegeven. Dat heb ik, als rasechte digibeet, ondertussen gedaan en volgens de KNLTB is dat gelukt (pffff), ik kreeg n.l. twee bevestigingsmails (een voor de regiocompetitie (donderdag, vrijdag en zaterdag) en een voor de landelijke competitie (zondag).

In totaal gaan we met 13 teams meedoen aan de voorjaarscompetitie. Voor de samenstelling van de teams, zie hier.

Zoals al eerder gezegd: de invalmogelijkheden zijn door de KNLTB verruimd. Het is mogelijk zonder dispensatie een onbeperkt aantal keren per week competitie te spelen. Hierdoor kunnen jullie zonder aparte vrijstelling invallen bij elk team dat in de zogenoemde ‘bandbreedte’ van het eigen niveau speelt.

Wat onveranderd blijft, is dat wanneer je meer dan één keer speelt voor een hoger geklasseerd team, niet zonder dispensatie deel kan nemen aan wedstrijden van een lager geklasseerde ploeg. Wel zijn de voorwaarden van de bandbreedte versoepeld. Waar eerder in de klassenvolgordetabel een bandbreedte van 0,5 werd gehanteerd, is dit vanaf 2018 verhoogd naar 2,0. In de meeste van onze teams zit minder dan 2.0 bandbreedte verschil, dus kan er volop worden ingevallen! Overleg t.z.t. wel even met mij als je wordt gevraagd in te vallen in een ander team.

Rest mij jullie allemaal hele fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling te wensen en natuurlijk een heel mooi, gezellig en sportief competitieseizoen!

Met vriendelijke groet,

Wiert van der Net, VCL Aduarder Tennis Club